تست OAE:
این تست مهمترین و اولین آزمایش غربالگری شنوایی در نوزادان می باشد که برای تمامی نوزادان بدو تولد انجام می شود.در این تست با ارائه یک صدا به گوش کودک برگشت صدا توسط حلزون که یک صدای سطح پایین می باشد اندازه گیری می شود . در واقع OAE صدای انتشار یافته توسط سلولهای مویی گوش داخلی می باشد که توسط دستگاه ثبت می شود.
روش انجام تست OAE:
آیا به ارزیابی دقیق مسیر شنوایی فرزندتان نیاز دارید؟
دفعات انجام تست شنوایی در کودکان طبق پیشنهاد کمیته جهانی شنوایی کودکان در چند مرحله می باشد:
۱- بدو تولد
۲- یک ماهگی
۳- سه ماهگی
کودکانی که در مرحله اول پاسخ نداشته باشند باید حتما تکرار یک ماهگی تا سه ماهگی در آنها صورت گیرد. کودکانی که در مرحله دوم یا سوم در تست OAE پاسخ نداشته باشند به احتمال زیاد کم شنوایی بالاتر از ۳۰ دسیبل دارند و نیاز به ارزیابی کامل تر توسط ABR وجود دارد به ویژه کودکان که دارای فاکتورهای خطر حین تولد باشند از قبیل:
۱- سابقه کم شنوایی ارثی خانوادگی
۲- نسبت فامیلی پدر و مادر
۳- عفونتهای حین بارداری
۴- ناهنجاری های سر و صورت در کودک
۵- تولد زودرس
۶- زردی بالا حین تولد
۷- مراقبت در بخش NICU
۸- کودکان دچار تاخیر گفتاری

به نقل از سایت معتبر ASHA، درباره تست شنوایی سنجی ABR گفته میشود:
"Auditory Brainstem Response (ABR) testing is a critical tool in the assessment of hearing in children, particularly in those who are unable to provide reliable behavioral responses due to their age or developmental stage. The test measures the electrical activity in the brainstem in response to sound stimuli, providing valuable information about the integrity of the auditory pathway and identifying potential hearing loss early on, which is crucial for timely intervention and language development."
— American Speech-Language-Hearing Association (ASHA)
ترجمه فارسی:
"تست پاسخ مغز و گوش (ABR) ابزاری حیاتی در ارزیابی شنوایی کودکان است، به ویژه در کودکانی که به دلیل سن یا مرحلهی رشدی خود قادر به ارائه پاسخهای رفتاری قابل اعتماد نیستند. این تست فعالیت الکتریکی در ساقهی مغز را در پاسخ به محرکهای صوتی اندازهگیری میکند و اطلاعات مهمی دربارهی سلامت مسیر شنوایی ارائه میدهد و میتواند از بروز کم شنوایی بهطور زودهنگام آگاهی دهد که برای مداخله به موقع و توسعه زبان بسیار حیاتی است."
- ۰ ۰
- ۰ نظر